Snoei baalt van aanstaand vertrek Van den Boomen

Foto: Marco Oomen Fotografie

De Graafschap trainer Mike Snoei baalt van het aanstaande vertrek van Branco van den Boomen. De middenvelder staat op het punt om De Graafschap te verruilen voor Toulouse FC, dat afgelopen seizoen degradeerde uit Ligue 1.

De 25-jarige middenvelder vertrekt zodoende naar Ligue 2. “En dat vind ik ontzettend jammer”, zegt Snoei in gesprek met Omroep Gelderland. “Als hij naar een club als Willem II was gegaan om daar Europa League te gaan spelen, hadden we nog een klein feestje gebouwd ook. Nu ligt dat anders en ben ik teleurgesteld.”

“Ik heb Branco gesproken en gezegd dat hij geduldig had moeten zijn. Hem geadviseerd om te wachten en dat zeg ik niet als trainer van De Graafschap. Ik spreek veel mensen in het circuit en weet dat mooie clubs hem op het oog hadden. Nu kiest hij voor de eerste uitdaging die op zijn pad komt en noemt hij Toulouse een kans om niet te missen. Ik vind het te gehaast en dit een club beneden zijn niveau.”

“Branco is een laatbloeier”, vervolgt de oefenmeester. “Hij is pas na Eindhoven echt een betere voetballer geworden en dat gebeurde na de winterstop. Toen is hij tot ontplooiing gekomen en was hij onze beste speler. Ik heb Mark Diemers als voorbeeld genoemd. Verschillende types, maar die gaat nu via Fortuna Sittard weer een stap maken. Eerst zou het FC Groningen worden, nu is het Feyenoord. En ik vind Branco zelfs completer.”