Sparta-back droomt van weerzien met Portugal

Met Mica Pinto heeft Sparta Rotterdam sinds enkele maanden een heuse international in de selectie. De 27-jarige back speelde inmiddels al vijf interlands voor Luxemburg. En ook bij Sparta is de linksback niet meer weg te denken.

Sparta nam de verdediger precies een jaar geleden over van Fortuna Sittard. Na blessures knokte hij zich in de voorbereiding in de basis. Pinto: “Het was al met al een gek jaar voor mij. Ik heb me hard teruggewerkt en ben eerlijk gezegd zelfs wat verbaasd dat ik dit seizoen al zoveel wedstrijden heb gespeeld.” Uiteindelijk leverde het zelfs een oproep van Luxemburg op. Extra bijzonder is dat Pinto het nu met Luxemburg voor de WK-kwalificatie mag opnemen tegen zijn andere vaderland, Luxemburg. Pinto in gesprek met RTV Rijnmond: “Dat worden hele speciale wedstrijden voor mij.”

Pinto vervolgt: “Ik wilde eigenlijk al vanaf mijn 21e voor Luxemburg uitkomen maar dat kon lang niet omdat ik in de jeugd voor Portugal heb gespeeld”, legt Pinto uit. “Sinds kort zijn de regels aangepast en kon ik opgeroepen worden.” En nu volgt dus een wedstrijd tegen Portugal.  “Dat wordt voor mij heel speciaal. Ik ken veel jongens vanuit de jeugdteams met wie ik heb gespeeld.” Pinto speelde in het verleden samen met Manchester City-speler Joao Cancelo. “Ik ken hem sinds ik klein ben en het zou heel leuk zijn om tegen hem te spelen. Ook met jongens als William Carvalho en Joao Mario met wie ik in de jeugd van Sporting CP heb gezeten.”

Luxemburg is volgens Pinto zeker niet kansloos. Pinto: “Er is al een paar jaar een proces in gang gezet om het voetbal te professionaliseren. Je ziet het ook aan de resultaten van de afgelopen tijd dat we goede resultaten boeken. Dus wie weet wat we in de toekomst kunnen doen.”