Sparta back opgeroepen voor nationale team Luxemburg

Foto: Marco Oomen Fotografie

Sparta Rotterdam heeft binnenkort mogelijk een tweede international in haar selectie. Mica Pinto is namelijk voor het eerst opgeroepen voor het nationale team van Luxemburg.

In het verleden speelde de 27-jarige linksback al jeugdinterlands voor Portugal. Pinto groeide als zoon van twee Portugese migranten op in Luxemburg. De verdediger die afgelopen zomer overkwam van Fortuna Sittard behoort tot de Luxemburgse selectie voor zes interlands die gespeeld worden in november en december. Op 7 oktober staat de eerste wedstrijd op het programma. Het betreft een oefeninterland tegen een andere voetbaldwerg, Liechtenstein. Daarna volgen voor de Nations League duels tegen Cyprus en Montenegro. In november oefent Luxemburg tegen Oostenrijk en speelt het in de Nations League nog tegen Cyprus en Azerbeidzjan.

Jeffrey Fortes is al langer international. Hij vertegenwoordigt Kaapverdië. De geboren Rotterdammer speelt in oktober tegen Andorra en Guinea. De door FC Groningen begeerde Abdou Harroui komt uit voor Jong Oranje.