Sparta droomt van komst Maarten Stekelenburg

Bron: Marco Oomen Fotografie

Maarten Stekelenburg in de nadagen van zijn loopbaan nog in de Eredivisie. Dat is heel goed mogelijk. De 37-jarige doelman keert na dit seizoen terug naar Nederland. Een aanbod van een Nederlandse club zal hij zeker overwegen. Sparta heeft ondertussen al interesse getoond.

Stekelenburg heeft een aflopende verbintenis bij Everton. Bij The Toffees zal Stekelenburg, waar hij al sinds 2016 onder contract staat, tot het einde van het seizoen blijven. Hierdoor heeft hij zijn verbintenis eenmalig met een maand verlengd. Daarna is het echt klaar bij het blauwe gedeelte van Liverpool.  Volgens het Algemeen Dagblad heeft nu Sparta interesse in de oud-international. Na het vertrek van de Israëlische keeper Ariel Harush heeft Sparta eigenlijk alleen met Tim Coremans een volwaardige keeper voor Eredivisie begrippen. Sparta is dan ook op zoek naar een ervaren doelman die er meteen zal staan. Laat dat bij Stekelenburg nu precies het geval zijn.

“Ik zit hier in mijn vierde en laatste seizoen, want mijn contract loopt af”, aldus Stekelenburg in gesprek met Voetbal International. “Ik mag dan wel 37 zijn, maar ben in jaren niet zo fit geweest. Over stoppen heb ik het nog nooit gehad. Ik ben me nu aan het oriënteren op mijn toekomst. Ik kom nu in een levensfase waarin ook andere dingen belangrijk worden, het gaat niet alleen om mij, maar ook om mijn gezin. Ik heb negen jaar in het buitenland gespeeld. Ja, met wisselend succes, maar had ik dan bij Ajax moeten blijven? Dat vind ik te makkelijk. Ik heb ervan geleerd, maar nu is het moment aangebroken om terug te keren naar Nederland en dan gaan we kijken of er nog iets moois voorbijkomt. Als het plaatje klopt, wil ik graag nog door.”

De 37-jarige Stekelenburg heeft een imposant rijtje aan clubs achter zijn naam staan. Stekelenburg stond onder contract bij Ajax, AS Roma, AS Monaco, Fulham, Southampton en Everton. De doelman brak internationaal definitief door in de zomer van 2010 met een uitstekend WK van Oranje. Als keeper van het Nederlands Elftal verloor hij de finale van Spanje. In totaal speelde hij 58 interlands. De afgelopen jaren speelde hij bij zijn club vooral een rol op het tweede plan. Mede hierdoor greep Jasper Cillissen uiteindelijk ook zijn kans in het Nederlands Elftal.