Sparta hoopt op aanblijven duo

Credits: Marco Oomen Fotografie

Sparta verloor haar eerste drie duels in de Eredivisie. En met nog een aantal dagen te gaan op de transfermarkt is het ook nog onduidelijk of Sparta al haar basisspelers binnenboord kan houden. Abdou Harroui en Mohamed Rayhi staan nadrukkelijk in de belangstelling van andere clubs. Het duo ziet een transfer zelf ook wel zitten.

Sparta heeft goede hoop dat het Harroui kan behouden. De middenvelder van Jong Oranje staat nadrukkelijk in de belangstelling van FC Groningen. Directeur voetbalzaken Henk van Stee namens Sparta in De Telegraaf: “Tussen hetgeen FC Groningen biedt en wij vragen is een groot verschil en sowieso loopt zijn contract nog twee jaar door”

Aan de andere kant lonkt er een lucratief contract voor aanvaller Rayhi. Van Stee: “De situatie van Rayhi, die naar Saudi-Arabië (Al Batin, red.) kan, is anders, doordat hij een clausule in zijn contract heeft. Alleen wil die club dat bedrag nog niet betalen.” Van Stee denkt in de huidige tijd ook aan de toekomst van Sparta: “Het gaat er allemaal over hoeveel geld de speler daar kan verdienen, maar misschien mogen we er als Sparta dan ook een klein bedragje aan overhouden? Om tot een deal te komen, moeten alle drie de partijen tevreden zijn. Voor ons geldt dat wij nog niet blij zijn.”

Van Stee vervolgt: “Het zijn twee belangrijke spelers voor ons, dus die raken we in dit stadium van het seizoen liever niet kwijt. We weten dat Sparta een club is die al dertig jaar overleeft door spelers te verkopen. Maar je kunt niet aan het verkopen blijven. Het gaat er ook om dat je kwaliteit op het veld hebt staan.”

Bij eventuele transfers van Harroui en Rayhi gaat Sparta volgens Van Stee op zoek naar vervangers.