Sparta legt ‘Marokkaanse Zlatan’ vast

Credits: Marco Oomen Fotografie

Sparta Rotterdam heeft haar droomversterking binnen. Reda Kharchouch maakt de overstap naar Het Kasteel. De 24-jarige aanvaller van Telstar stond al in de winterse transferperiode in de belangstelling van Sparta. In Rotterdam-Spangen lag nu een tweejarig contract klaar.

Opvallend genoeg heeft Kharchouch pas één seizoen profvoetbal in de benen. En dat nog wel in de Keuken Kampioen Divisie. De aanvaller, die eerder indruk maakte bij derde divisieclub OFC, scoord afgelopen seizoen voor Telstar maar liefst twintig keer. Sparta was daarmee direct overtuigd en ook bereid om een transfersom voor Kharchouch op te hoesten. Het is onbekend hoe hoog die som overigens is. Bij Sparta lag een tweejarig contract klaar met een optie op een derde seizoen.

“Dit is een mooie stap voor Reda. Als iemand zich zo weet te ontwikkelen in zo’n korte periode, dan weet je dat er interesse komt”, reageert Andries Jonker, trainer en technisch directeur van Telstar. “Het is nu aan Reda om de voetbalwereld te laten zien dat hij het ook op een hoger niveau aankan.” Pieter de Waard, algemeen directeur bij Telstar, is al net zo positief:  “Wij laten de Marokkaanse Zlatan met weemoed gaan. Kharchouch wordt een nog groter fenomeen bij Sparta. Spitsengoals maakt hij niet. Alleen beauties en meestal zelf gecreëerde schoonheden. Los daarvan is Reda een voorbeeld voor arm en rijk.”