Sparta raakt ook Coremans lang kwijt

Bron: Marco Oomen Fotografie

De keepersnood bij Sparta Rotterdam is nog groter geworden. Door een zware knieblessure van Tim Coremans heeft de club uit Spangen geen volwaardige eerste doelman inzetbaar.

Coremans raakte afgelopen vrijdag op één van de laatste trainingsdagen van dit seizoen geblesseerd. Een zware knieblessure betekent dat Coremans zeker negen maanden uit de roulatie is. Het nieuws is door Sparta nog niet bevestigd, maar volgens het Algemeen Dagblad wijst alles op een langdurige revalidatie. Door de blessure zal Sparta niet op zoek moeten naar 1 maar 2 Eredivisie waardige keepers. De Israëlische doelman Ariel Harush vertrok namelijk al eerder.

Maarten Stekelenburg staat hoog op het verlanglijstje van Sparta. De doelman keert deze zomer terug naar Nederland. Stekelenburg is transfervrij nu zijn aflopende contract afloopt. De voormalig international voelt er nog wel iets voor om in de Eredivisie als eerste doelman aan de slag te gaan. Niet alleen Sparta heeft belangstelling. Er zijn meerdere clubs die interesse hebben in de oud-doelman van onder andere Ajax, AS Roma en Monaco.

Overigens is Stekelenburg niet de enige kandidaat bij Sparta. Ook NAC Breda-doelman Nick Olij behoort tot de kandidaten. Sparta zal dan wel over de brug moeten komen met een transfersom. Olij heeft nog een contract tot de zomer van 2021.