Sparta raakt Rayhi definitief kwijt aan Al Batin

Credits: Marco Oomen Fotografie

Sparta Rotterdam raakt Mohamed Rayhi definitief kwijt. Het Saoedische Al Batin was bereid om te voldoen aan de gelimiteerde transfersom in het contract van de aanvaller. Daarmee wordt Rayhi een ploeggenoot van Youssef El Jebli die vorige week ook al de overstap maakte naar Al Batin.

Technisch directeur Henk van Stee op de website van Sparta: “In de zomer van 2018 was Rayhi een van de eerste spelers die na de degradatie tekende bij Sparta, waarna hij een belangrijke rol speelde bij de promotie. In januari verlengde Rayhi zijn aflopende contract nog met twee seizoenen. Destijds al was er buitenlandse interesse en maakte hij zijn ambitie bekend om een keer die stap te maken.’

Van Stee vervolgt: ‘Wij gunnen hem zijn transfer, maar zijn toen al een afkoopsom overeengekomen. Die afspraak stond en wij laten een speler als Rayhi niet vertrekken zonder onze vooraf afgesproken transfersom en een garantie dat de transfer ook betaald wordt. Dat zal iedereen begrijpen, inclusief Mohamed Rayhi en zijn zaakwaarnemers Ali Elkhattabi en Youssef El Akchaoui. Nu dit allemaal geregeld is kunnen wij niets anders dan Mohamed te bedanken voor zijn inzet voor Sparta en hem heel veel voorspoed te wensen bij zijn nieuwe club,” aldus Van Stee.

Mohamed Rayhi: “Ik heb 2,5 jaar bij een hele mooie club gespeeld, maar zoals ik ook al in mijn interviews heb aangegeven is dit een stap in mijn carrière die ik niet kan weigeren. Ik ben dan ook blij dat de clubs er toch uit zijn gekomen en ik deze stap kan maken. Ik wens Sparta, mijn teamgenoten en alle trouwe supporters heel veel succes toe.”

Sparta gaat in de slotdagen van de transfermarkt op zoek naar een vervanger voor Rayhi.