Sparta Rotterdam in gesprek met Nigeriaanse doelman

Credits: Marco Oomen Fotografie

Sparta Rotterdam heeft een gesprek achter de rug met Maduka Okoye en diens belangenbehartigers. De 20-jarige doelman heeft een aflopend contract bij het Duitse FC Dusseldorf en zou dus transfervrij de overstap kunnen maken naar Het Kasteel.

De doelman en zijn entourage werden in de buurt van Het Kasteel gespot door een journalist. Er vonden in Spangen een gesprek plaats met technisch directeur Henk van Stee. Okoye kwam dit seizoen overigens geen minuut voor Fortuna Dusseldorf in actie in de Bundesliga. Hij werkt zijn wedstrijden voornamelijk af in het tweede elftal dat uitkomt Regionalliga West. Daar speelde hij 14 competitieduels en incaseerde hij 26 doelpunten.

Okoye is geboren in Duitsland maar bezit ook de Nigeriaanse nationaliteit. Opvallend genoeg heeft de maar liefst 1.98 meter lange doelman zijn debuut voor Nigeria al gemaakt. De doelman maakte in augustus 2019 zijn opwachting in een vriendschappelijk interland tegen Brazilië (1-1).  Okoye speelde eerder in de jeugdopleiding van Bayer Leverkusen.

Het is onbekend wat Sparta Rotterdam van plan is met Okeye. Vast staat Ariel Harush niet meer terugkeert. De doelman had een aflopend contract bij Sparta en is al teruggekeerd naar Israël. De 20-voudig international kwam dit seizoen 16 keer in actie. Ook het contract van derde doelman Michael Fabrie loopt af. Voor volgend seizoen staat alleen Tim Coremans onder contract. De 29-jarige doelman kwam dit seizoen 10 keer in actie. Henk Fraser gaf hem tussentijds de voorkeur boven Harush maar draaide dat uiteindelijk ook weer terug.