Sparta vindt doelman in Johan Cruijff ArenA

Benjamin van Leer is de nieuwe doelman van Sparta Rotterdam. De 28-jarige doelman komt over van Ajax waar hij nog een eenjarig contract had. Van Leer tekende op het Kasteel een contract voor drie seizoenen.

Sparta Rotterdam was dringend op zoek naar een keeper. Eerste keus Ariel Harush vertrok, terwijl stand-in Tim Coremans een zware knieblessure opliep. De directeur voetbalzaken van Sparta, Henk van Stee: “Met Benjamin halen we er een binnen die al meerdere seizoenen Eredivisie-ervaring heeft. De staf, met name keeperstrainer Frank Kooiman, is erg enthousiast en we verwachten dat hij een belangrijke bijdrage kan leveren.” Eerder werd Sparta nog in verband gebracht met Maarten Stekelenburg (inmiddels Ajax) en Nordin Jackers (Genk).

Van Leer stond de afgelopen drie seizoenen onder contract bij Ajax. In die periode speelde hij nog een seizoen op huurbasis bij NAC Breda. Het afgelopen jaar kwam Van Leer vooral in het nieuws als de vriend van Oranje Leeuwinnen ster Lieke Martens . Bij Ajax kwam hij niet aan speelminuten. Bij Ajax moest hij André Onana en Bruno Varela voor zich dulden. Terwijl Ajax ook nog Kostas Lamprou onder contract had. Eerder kwam Van Leer uit voor de jeugd van PSV en in de Eredivisie voor Roda JC.

Bij Ajax zullen ze vermoedelijk Kjell Scherpen doorschuiven als derde doelman. Ajax heeft voor komend seizoen ook al de beschikking over André Onana en Maarten Stekelenburg. Voor eerste keus Onana is op dit moment geen concrete belangstelling.