Speciale shirts: Palermo viert verjaardag met bijzonder tenue

Het iconische shirt van Palermo, geheel roze, was een echte trendsetter. Ook vandaag de dag weet de club zich met een voetbalshirt te onderscheiden. De Sicilianen bestaan 120 jaar en ter ere van die verjaardag treedt het in een zeer bijzonder tenue.

Ooit was Palermo de voedingsbodem voor talent. Het management had een oog voor vooral talenten uit Zuid-Amerika. Deze werden voor weinig geld gekocht om uiteindelijk voor een grote winst door te verkopen. Mooie voorbeelden hiervan zijn Pastore, Dyballa en Cavani. Ook Italiaans internationals als Sirigu, Barzagli, Toni en Miccoli kwamen in het verleden uit voor Palermo. Later werd Palermo vooral bekend als een waar trainerskerkhof.

Inmiddels is de club afgegleden naar het derde niveau van Italië. De Serie C is eigenlijk al geen landelijke competitie meer. Deze is namelijk regionaal onderverdeeld in drie competities van twintig clubs. Palermo komt uit in Groep C met onder andere Bari, Catania en Trapani. Vandaag trad het tegen Bari aan met historische shirts. De shirts zijn in samenwerking met kledingsponsor Kappa ontwikkeld. Het is een blauw-wit shirt, met zwart en roze accenten er in verwerkt. Een ode aan 120 jaar Palermo. Helaas had het geen invloed op het resultaat. Palermo – Bari eindigde in 1-1.