Speelschema eerste ronde KNVB Beker bekend

Foto: Marco Oomen Fotografie

De KNVB heeft het speelschema van de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker bekend vastgesteld. De wedstrijden worden gespeeld op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 oktober. Ook is het uitzendschema van FOX Sports bekend gemaakt.

Nog niet alle clubs zijn direct ingestroomd in het hoofschema. Zo krijgen de Europese deelnemers nog een ronde vrijaf. Het gaat hierbij dus om Ajax, AZ, Feyenoord en PSV. Deze clubs stromen in de tweede bekerronde in.

Daarnaast mist het deelnemersveld voor het hoofdtoernooi nog één deelnemer. Door een coronageval moest Quick Boys – Roda’46 deze week worden uitgesteld. Die wedstrijd staat nu gepland op dinsdag 13 oktober. De winnaar van dit treffen speelt een uitwedstrijd tegen DTS’35 Ede.

Voor het eerst worden er ook wedstrijden gespeeld op maandag. Normaliter is dat altijd op donderdag. Door de krappe speelschema’s is voor deze optie gekozen. Het betekent wel dat Excelsior – Helmond Sport en Go Ahead Eagles – NAC Breda op maandag 26 oktober beide live op FOX Sports worden uitgezonden. Deze wedstrijden beginnen respectievelijk om 18.45 uur en 21.00 uur.

De meest interessante duels staan voor woensdag op het programma. Het enige Eredivisie onderonsje tussen ADO Den Haag en Sparta Rotterdam staat dan op het programma. Net als de Limburgse burenruzie tussen Roda JC en Fortuna Sittard.

De duels die door FOX Sports worden uitgezonden zijn

  • Excelsior – Helmond Sport (26 oktober – 18.45 uur)
  • Go Ahead Eagles – NAC Breda (26 oktober – 21.00 uur)
  • FC Twente – De Graafschap (27 oktober – 18.45 uur)
  • FC Dordrecht – FC Utrecht (27 oktober – 21.00 uur)
  • ADO Den Haag – Sparta Rotterdam (28 oktober – 18.45 uur)
  • Roda JC – Fortuna Sittard (28 oktober – 21.00 uur)

Het volledige speelschema

 

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Speelschema eerste ronde KNVB Beker bekend | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.