Spelersvakbond FIFPro: Schaf oefeninterlands af

De internationale spelersvakbond FIFPro is een voorstander van het opschorten van vriendschappelijke interlands. Het voegt op dit moment niets toe. Er zijn meer reisbewegingen en de kans om corona op te lopen is groot.

Reizen. Zo min mogelijk. Hoofd medische zaken Vincent Gouttebarge van FIFPro: “Dat wordt nu niet voor niets afgeraden. Het zou daarom beter zijn om bepaalde vriendschappelijke interlands niet te spelen. Voor de clubs zijn die wedstrijden ook heel lastig. Ze hebben geïnvesteerd om een eigen ‘bubbel’ te creëren, maar voor interlands reizen hun spelers naar diverse landen en continenten. Dat zijn juist de momenten waarop spelers in aanraking kunnen komen met Covid-19.”

De internationale spelersvakbond heeft er bij de FIFA ook voor gepleit om spelers niet alleen bij aankomst bij het nationale team te testen, maar ook zeker bij vertrek. Gouttebarge: “Zodat clubs niet opgezadeld worden met spelers waarvan ze niet weten of die positief of negatief zijn. Helaas heeft de FIFA dat niet meegenomen in het protocol.”

Het Nederlands Elftal speelt op 11 november een vriendschappelijke interland in Amsterdam tegen Spanje. Daarna volgen wedstrijden tegen Bosnië & Herzegovina en Polen in de Nations League.