Spierings verruilt Bulgarije voor Frankrijk

Foto: Marco Oomen Fotografie

Stijn Spierings heeft een nieuw buitenlands avontuur te pakken. De middenvelder verruilde pas in januari RKC Waalwijk voor het Bulgaarse Levski Sofia. Nu gaat Spierings aan de slag in Frankrijk. Toulouse FC wordt zijn nieuwe werkgever.

Toulouse FC moet in Frankrijk de opvolger worden van Ibrahim Sangaré. De fysiek sterke middenvelder verruilde de Franse degradant deze week voor PSV. De voormalig speler van Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk moet nu Toulouse bij de hand nemen in hun jacht op een terugkeer naar de Ligue 1.

Stijn Spierings kiest niet zo maar voor een project. De ambities van Toulouse zijn groot. Aan de hand van investeerder RedBird Capital en Damien Comolli moet Toulouse weer terug naar de Ligue 1. Comolli was eerder verantwoordelijk voor het technisch beleid bij Liverpool en Tottenham Hotspur. Het was één van de redenen voor Spierings om de interesse van het Italiaanse Benevento Calcio niet af te wachten. De Serie A club had eveneens belangstelling maar kwam nog niet tot een vergelijk met Levski Sofia.

Bij Toulouse wordt Spierings de tweede Nederlander. Branco van den Boomen maakte eerder deze zomer al de overstap van De Graafschap naar Frankrijk.