Staat Ejuke voor vertrek bij SC Heerenveen?

Bron: Mustafa / FPH

Speelt Chidera Ejuke volgend seizoen nog bij SC Heerenveen? De aanvaller werd een jaar geleden door de Friezen gekocht van het Noorse Vålerenga IF. De Nigeriaan wordt nu in eigen land in verband gebracht met een transfer naar Olympique Marseille.

SC Heerenveen lijkt met 22-jarige Ejuke goud in handen te hebben. De Friese club kocht hem in de zomer van 2018 voor ongeveer 2 miljoen euro van Vålerenga IF. Na een goed debuutseizoen is de buitenspeler een veelvoud waard geworden. Ejuke was af en toe weliswaar wat druistig maar desondanks scoorde hij 9 keer in 25 duels. Niet verkeerd voor een buitenspeler van SC Heerenveen.

Het Italiaanse Corriere dello Sport bracht Ejuke in april al in verband met Lazio Roma. Nigeriaanse media linkten Ejuke eerder al aan Ajax en Feyenoord. Een transfer naar een Nederlandse topclub lijkt niet voor de hand te liggen. Ajax is voorlopig op de flanken wel voorzien en de komst van Ejuke naar Feyenoord past niet in de transferstrategie van technisch directeur Frank Arnesen. Olympique Marseille zou volgens Nigeriaanse media nu zo maar eens de nieuwe bestemming van Ejuke kunnen worden.

Score Nigeria stelt dat de Franse topclub 10 miljoen euro voor de aanvaller over heeft. Opvallend genoeg geeft All Nigeria Soccer juist aan dat niet Marseille maar een andere Franse club belangstelling in Ejuke heeft. Onduidelijk is om welke Ligue 1 club het gaat. Duidelijk is wel dat het transferspel van Ejuke en diens zaakwaarnemers is begonnen. Voor SC Heerenveen zou een uitgaande transfer van Ejuke, die in Friesland nog vastligt tot de zomer van 2023, een welkome opsteker zijn.