Stadionplannen Helmond Sport weer springlevend

Foto Credits MoederscheimMoonen Architects + FaulknerBrowns Architects + CULD

Een nieuw stadion voor Helmond Sport is nog steeds een reële optie, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Philippe van Esch en Ari de Kimpe keren terug bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Hun terugkeer heeft geleid tot het vertrek van zowel directeur Leon Vlemmings als het huidige tweekoppige bestuur.

Volgens het Eindhovens Dagblad willen Van Esch en De Kimpe zich sterk gaan maken voor een deal met de gemeente Helmond. Uitgangspunt is het ontwerp van het nieuwe stadion op De Braak en de omgeving rondom het stadion. Helmond Sport vertolkt al jaren een rol in de marge in de Keuken Kampioen Divisie. Een nieuw stadion biedt uitkomst. De club zal immers meer financiële slagkracht gaan krijgen. Volgens bronnen wil Helmond Sport wel kijken naar een goedkopere optie voor De Braak.

Eric van den Dungen, een van de twee bestuursleden die het veld nu ruimt: ,,We treden terug als bestuur, onze ego’s zijn gelukkig niet zo groot. Ik gun Helmond Sport echt het beste in de toekomst. Hopelijk komt de club er toch nog uit met de gemeente.”