Statistici linken sterspeler FC Emmen aan Villarreal

Foto: Marco Oomen Fotografie

Een opvallende naam als vervanger van Santi Cazorla. Statistiekenbureau Olocip onderzocht de grootste acht competities van Europa om op zoek te gaan naar een vervanger van de sterspeler van Villarreal. De 35-jarige Cazorla trekt deze zomer namelijk naar Al Sadd Sports Club uit Qatar.

Cazorla was de absolute sterspeler van Villarreal in La Liga. Hij scoorde 11 keer en tekende ook voor 10 assists in 35 duels. Mede door het spel van de oud-speler van Arsenal en zijn generatiegenoot Bruno Soriano (36) eindigde Villarreal knap op een vijfde plaats in La Liga. Het gerenommeerde statistiekenbureau Olocip dacht vast met Villarreal mee over de loodzware opvolging van het duo. Opvallend genoeg komt men daarbij ook uit in de Eredivisie.

Sergio Peña van FC Emmen wordt namelijk door Olocip genoemd als een van de kandidaten. Olocip onderzocht voor Marca de LaLiga Santander, LaLiga SmartBank, Bundesliga, Premier League, Serie A, Ligue 1, Ligue 2, Liga NOS en de Eredivisie. Hieruit kwamen 4 mogelijke opvolgers van Cazorla rollen. Het gaat om het Real Madrid duo Oscar Rodriguez en Takefusa Kubo, Jose Campana van Levante maar ook slot Sergio Peña. De aanvallende middenvelder van FC Emmen en het nationale team van Peru.

Real Madrid verhuurde Oscar Rodriguez  de afgelopen twee  seizoenen aan Leganes. De kans is groot dat hij de erfenis van Cazorla krijgt. De Japanse Kubo, die het afgelopen seizoen door Real Madrid bij Mallorca, speelt, zou al geen optie zijn. Ondanks dat het waarschijnlijk niet tot een transfer voor Peña naar Villarreal zal komen, staat hij er goed op. Mogelijk dat er later deze transfermarkt alsnog een club voor hem aanklopt.