Steun voor stadionplannen FC Emmen

Credits: Marco Oomen Fotografie

FC Emmen kan de volgende stap in haar ontwikkeling zetten. Een nieuw stadion is haalbaar, zo blijkt volgens RTV Drenthe uit een onderzoek van de gemeente Emmen. Er is nu toestemming aan FC Emmen gegeven om dit plan verder uit te werken.

Het wil nog niet zeggen dat het daadwerkelijk tot nieuwbouw komt. Zowel verbouw als nieuwboud van het stadion De Oude Meerdijk liggen nog op tafel. FC Emmen loopt tegen haar grenzen aan. De populariteit in de regio is alleen maar groter geworden na de promotie van een aantal jaar geleden. Tegelijkertijd hoeft de club niet te rekenen op financiële steun vanuit de gemeente.

Wethouder Jisse Otter van gebiedsontwikkeling tegenover RTV Drenthe: “We hebben als gemeente al een dierentuin, daar hoeft niet nog een voetbalclub bij.” FC Emmen zal dus op zoek moeten gaan naar extern geld. Daarmee moet het dus op zoek naar private partijen die willen investeren in een nieuw stadion.

Er zijn vanuit de gemeente wel een aantal kanttekeningen. Otter: “Met voetbal zal een stadion eens in de veertien dagen gevuld zijn. Daar rondom moet meer bedrijvigheid komen om het rendabel te maken.” Ook wordt aangegeven dat het niet bespreekbaar is om een supermarkt of andere kleine detailhandel bij het stadion te ontwikkelen. Sport-, recreatie- of entertainmentmogelijkheden zijn wel bespreekbaar. Daarbij is de huidige locatie wel de plek waar het moet gaan gebeuren.