Stijn Wuytens verrast en tekent bij Lommel

Een opvallende transfer voor Stijn Wuytens. De dertigjarige verdediger was de afgelopen jaren een vaste waarde bij AZ. Wuytens besloot zijn aflopende verbintenis in Alkmaar niet te verlengen. De Belgische verdediger trekt naar het tweede niveau van België om te gaan spelen voor Lommel SK.

Wuytens had zijn contract in Alkmaar met twee seizoenen kunnen verlengen. Het wordt echter een vijfjarig contract bij Lommel SK. Daarmee kiest de verdediger voor een zeer ambitieus project. Lommel SK werd namelijk eerder dit jaar overgenomen door de City Group, de holding achter Manchester City en een handvol andere clubs wereldwijd. Doel is om in België spelers te ontwikkelen, transferwaarde te verhogen en mogelijk ook spelers op te leiden voor Manchester City.

De voormalig speler van PSV, De Graafschap en Beerschot had voldoende opties in binnen- en buitenland maar kiest dus doelbewust voor het tweede niveau bij onze Zuiderburen. Met Lommel SK moet Wuytens komend seizoen om promotie gaan spelen naar de Pro League.