Strieder verruilt Utrecht definitief voor Zwolle

Credits: Marco Oomen Fotografie

PEC Zwolle nadert een overeenkomst met FC  Utrecht. Rico Strieder moet volgens De Stentor definitief de overstap maken naar Zwolle. De middenvelder werd de tweede seizoenshelft al gehuurd. Nu komt het tot een definitieve overgang.

Volgens De Stentor zal de verdedigende middenvelder op korte termijn een tweejarig contract bij PEC Zwolle tekenen. De 27-jarige Strieder zat op een dood spoor bij FC Utrecht. Op huurbasis in Zwolle speelde hij zes duels, voordat corona de competitie lam legde. Ook in het seizoen 2020-2021 was er voor Strieder geen perspectief. Nu de transfer van Gustavo Hamer naar Coventry City nagenoeg is afgerond had NEC behoefte aan de komst van een extra middenvelder.

PEC Zwolle betaalt aan FC Utrecht ‘een kleine bijdrage’.  Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over een percentage van de transfersom bij een eventuele doorverkoop. Strieder kwam eerder naar FC Utrecht op voorspraak van Erik ten Hag. Beide hebben een verleden bij het tweede elftal van Bayern München. De presentatie van Strieder in Zwolle zal maandag of dinsdag plaatsvinden.