Sturing wil zich bij FC Den Bosch in de kijker spelen

Foto: Marco Oomen Fotografie

Frank Sturing speelde 48 duels in het eerste elftal van NEC. Toch kwam er deze zomer een einde aan het verblijf van de Nijmegenaar bij ‘zijn’ NEC. De verdediger gaat nu op amateurbasis aan de slag bij FC Den Bosch.

De afgelopen maanden mocht Sturing zijn conditie ondanks zijn contractloze status gewoon op peil houden bij NEC. Nu volgt een nieuwe uitdaging. De 23-jarige Sturing in gesprek met het Brabants Dagblad: “Er was wel belangstelling uit Oost-Europa, maar die stap wil ik nu nog zetten. Ook heb ik contact gehad met andere clubs uit de Keuken Kampioen Divisie, maar daar had ik steeds niet het goede gevoel bij. Ik wilde wel naar een club waar ik op speeltijd kan rekenen. En het is goed te doen van uit Nijmegen. Een halfuurtje rijden.”

Mogelijk dat de verdediger zich bij FC Den Bosch én Canada in de kijker kan spelen. De verdediger heeft een dubbele nationaliteit en behoorde al eens tot de voorselectie van het Olympisch team van Canada.

FC Den Bosch hoopt zich op de slotdag van de transfermarkt nog te versterken met een aanvaller. Vanwege de beperkte middelen zal dat op amateurbasis zijn. Ook een huurdeal behoort tot de mogelijkheden.