Summerville voor drie jaar naar Leeds United

Crysencio Summerville staat op het punt Feyenoord te verlaten voor Leeds United. De jonge buitenspeler kapte onlangs de onderhandelingen over een nieuw contract bij Feyenoord af. Hierop besloot technisch directeur Frank Arnesen de jeugdinternational in de etalage te zetten.

Feyenoord ontvangt ruim 1 miljoen euro voor de buienspeler. Summerville werd de afgelopen anderhalf jaar verhuurd aan FC Dordrecht en ADO Den Haag. Nog voor een definitieve doorbraak in De Kuip trekt hij naar de Premier League. Promovendus Leeds United ziet toekomst in de achttienjarige speler. Er ligt voor de aanvaller een lucratief driejarig contract klaar.

Bij Leeds United staan ook Ouasim Bouy, Jay-Roy Grot, Pascal Struijk en Dani van den Heuvel onder contract. Bouy staat al sinds 2017 onder contract bij Leeds maar wacht nog altijd op zijn debuut. Grot kwam al wel tot speelminuten maar werd het afgelopen seizoen verhuurd aan Vitesse. Struijk, voormalig jeugdspeler van Ajax, kon afgelopen seizoen al rekenen op speelminuten. Dani van den Heuvel verruilde afgelopen zomer al de jeugd van Ajax voor Leeds.