Super Doc en Corona kunnen FC Porto niet helpen

Fotocredits: FC Porto

Ook de Portugese Liga NOS is weer begonnen. FC Famalicão versloeg FC Porto met 2-1. Na afloop ging het vooral over de rugsponsor van FC Porto.

De Portugese topclub speelt normaal gesproken met het biermerk Super Bock op de rug. Bij de hervatting van de Liga NOS stond daar ineens Super Doc ter ere van al het medisch personeel. Een mooie geste van FC Porto en het biermerk.

Er was echter nog een opvallend moment. FC Famalicão stond lange tijd met 1-0 voor door Fabio Martins, maar het was uitgerekend Corona die namens FC Porto de gelijkmaker scoorde. Jesus Corona speelde in het verleden nog in de Grolsch Veste bij FC Twente. Ondanks het doelpunt van Corona hield FC Famalicão de drie punten in eigen huis. FC Famalicão was uiteindelijk met 2-1 te sterk voor de koploper van de Liga NOS. Vier minuten na de gelijkmaker van Corona was het de 21-jarige Pote die scoorde.

FC Famalicão timmert hard aan de weg in Portugal. Die club herbert talenten uit Zuid-Amerika en huurt spelers van clubs als Atletico Madrid en Wolverhampton Wanders. FC Famalicão is eigendom van miljardair Idan Ofer én Jorge Mendes, de steenrijke zaakwaarnemer van toppers als Cristiano Ronaldo. De investeringsmaatschappij van FC Famalicão heeft ook een belang van 32% in Atletico Madrid terwijl Mendes als huismakelaar een flinke vinger in de pap heeft bij Wolverhampton Wanders.