Surprise: Telstar hengelt Belgisch jeugdinternational binnen

Telstar zal op korte termijn een bijzondere transfer afronden. Het gaat om Siebe Vandermeulen. De jeugdinternational van België komt transfervrij over van Racing Genk.

De centrale verdediger had ook zijn contract bij Genk kunnen verlengen maar ziet meer perspectief in Velsen. Daar maakte hij indruk op trainer Andries Jonker tijdens een stageperiode en lag een tweejarig contract klaar. De Belg is inzetbaar als centrale verdediger of als rechtsback. Vandermeulen was namens het jeugdelftal van Genk zelfs een aantal keer aanvoerder in de UEFA Youth League. Daar eindigde Genk in de groepsfase als derde achter Liverpool en Red Bull Salzburg, maar boven Napoli.

De negentienjarige Vandermeulen speelde is daarnaast een vaste waarde bij de nationale jeugdelftallen van België. Zo kwam hij sinds vorig jaar zomer al zes keer uit voor België onder 19. Het is aan Telstar en Jonker om die potentie optimaal te benutten. Eerder contracteerde Telstar al de 21-jarige Niels van Wetten van ADO Den Haag. Daar was de middenvelder aanvoerder van Jong ADO Den Haag. Van Wetten genoot zijn opleiding bij Feyenoord.

1 Trackback / Pingback

  1. Surprise: Telstar hengelt Belgisch jeugdinternational binnen | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.