Sven Botman trekt deur bij Ajax dicht

Credits: Marco Oomen Fotografie

Sven Botman is op weg naar Lille. De verdediger staat op het punt om voor zeven tot acht miljoen euro de overstap te maken van Ajax naar Frankrijk. Het afgelopen seizoen verhuurde Ajax de talentvolle verdediger aan SC Heerenveen, dat brak hij door in de Eredivisie.

Luis Campos, de technisch directeur van Lille, was een van de voornaamste redenen om de stap naar Frankrijk te maken. “Een vakman, die met José Mourinho bij Real Madrid heeft gewerkt en daarna ook bij AS Monaco”, aldus zaakwaarnemer Nikkie Bruinenberg tegenover De Telegraaf. “Je zou voor de gein zijn trackrecord eens moeten bekijken. Al zijn aankopen zijn een succes. Dat hij uitgerekend Sven wil hebben, weegt zwaar mee in zijn beslissing om weg te gaan bij Ajax.”

De 20-jarige Botman ziet in navolging van andere Ajax talenten te weinig perspectief in Amsterdam. Voor Botman is het de aanweizgheid van Daley Blind. Bruinenberg: “Daley Blind lag heel goed in de markt, maar door de coronacrisis was een vertrek opeens minder reëel. Bij Lille is er nu gewoon meer perspectief dan bij Ajax, waar Blind terecht een heel grote meneer is.”

In Lille lag voor Botman een vijfjarig contract klaar. Opvallend genoeg verlengde Botman eerder dit jaar nog zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2023.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Sven Botman trekt deur bij Ajax dicht | Al het Ajax Amsterdam nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.