Swansea droomt met Mulder en Van der Hoorn van Premier League

Erwin Mulder en Mike van der Hoorn hebben hun laatste wedstrijd voor Swansea City nog niet gespeeld. Onze landgenoten wisten zich ternauwernood te plaatsen voor de playoffs voor promotie. Van der Hoorn mag daarmee met Swansea City nog dromen van de Premier League. Erwin Mulder, die de afgelopen weken vanwege blessures, de eerste doelman is geworden trekt na het seizoen naar SC Heerenveen.

Swansea City eindigde met hetzelfde puntenaantal als Nottingham Forest maar het doelsaldo was één goal in het voordeel van de ploeg uit Wales. Voorafgaand aan deze laatste speelronde had Nottingham Forest nog drie punten voorsprong en een marge van vijf goals ten opzichte van Swansea City.

Na een 1-1 ruststand boekte Swansea City, met Erwin Mulder en Mike van der Hoorn in de basis, tegen Reading een 1-4 overwinning.  Swansea City kwam in blessuretijd op 1-4. De goal kwam op naam van de 35-jarige Wayne Routledge. Hiermee kwam Swansea City op gelijke hoogte met Nottingham Forest. Nottingham Forest ging zelf thuis met 1-4 onderuit tegen Stoke City. De 1-4 viel in de zesde minuut van de blessuretijd door een eigen goal van Forest-speler Nuno da Costa. Bij Stoke City speelde Bruno Martins Indi de volledige negentig minuten.

De 27-jarige Van der Hoorn is bezig aan zijn vierde en laatste seizoen bij Swansea City. Het mag nu met Brentford in twee duels uitmaken wie naar Wembley zal gaan. Zondag staat de eerste wedstrijd op het programma. Op Wembley zal de winnaar spelen tegen de winnaar van Fulham en Cardiff City. Komend seizoen kan er zodoende weer een club uit Wales in de Engelse Premier League actief zijn.

Eindstand Championship

  1. Leeds United 46-93*
  2. West Bromwich Albion  46-83*
  3. Brentford 46-81**
  4. Fulham 46-81**
  5. Cardiff City 46-73**
  6. Swansea City 46-70 (68:58) **
  7. Nottingham Forest 46-70 (62:53)
  8. Millwall 46-68

*Promotie naar Premier League
** Playoffs voor promotie