Tadic reist mogelijk samen met Spajic af naar Servië

Het leven lacht Uros Spajic weer toe. De Servische verdediger zat op een dood spoor bij het Russische Krasnodar. Uiteindelijk werd de verdediger gehuurd door Feyenoord. Daar laat Spajic, afgezien van de wedstrijd tegen Emmen, zien van meerwaarde te zijn. Het levert nu ook een terugkeer in de voorlopige selectie van Servië op.

De 27-jarige verdediger behoorde het afgelopen jaar niet tot de nationale selectie van Servië. Zijn laatste selectie dateert al weer van november 2020. Spajic kwam toen echter niet aan spelen toe. De laatste keer dat Spajic voor zijn nationale team speelminuten maakte is 10 september 2019 in een treffen met Luxemburg. De 11-voudig international hoopt nu snel weer interlands toe te voegen. Spajic staat met Servië voor een belangrijk treffen op 12 november tegen Schotland. Inzet is een plekje op het Europees Kampioenschap van volgend jaar. Later volgen ook nog duels in de Nations League tegen Hongarije en Rusland.

Een nieuwe uitverkiezing voor Spajic bij Servië zal zijn transferwaarde goed doen. Toch hoeven de fans van Feyenoord zich geen illusies te maken. De verdediger wordt dit seizoen door Feyenoord gehuurd van Krasnodar. Er is geen optie tot koop bedongen. Spajic zal normaal gesproken na dit seizoen gewoon weer terugkeren naar Rusland. Of Krasnodar besluit de voormalig speler van Rode Ster Belgrado, Toulouse en Anderlecht te verkopen.

Naast Spajic levert de Eredivisie ook nog sterspeler Dusan Tadic aan Servië. Een andere oud-bekende is Nemanja Gudelj. De oud-speler van NAC Breda, AZ en Ajax speelt momenteel bij Sevilla. Ook de oud-Eredivisie bekenden Filip Kostić (Eintracht Frankfurt) en Filip Đuričić (Sassuolo) behoren tot de voorlopige selectie.