Technische staf Roger Schmidt is rond

Credits: Marco Oomen Fotografie

PSV heeft haar technische staf rond. De komst van Roger Schmidt was al enige tijd bekend. Nu is ook de rest van de technische staf bekend. De technische staf van Schmidt is een combinatie tussen Nederlandse en Duitse coaches.

André Ooijer (45) en Lars Kornetka (42) worden de assistenten van de Duitse oefenmeester. Eerder was al bekend dat Jörn Wolf (44) de assistent van Schmidt gaat worden. De nieuwe keeperstrainer is Raimond van der Gouw (57) terwijl Benjamin Kügel (40) de nieuwe fysiektrainer is geworden. Boudewijn Zenden (43) krijgt een nieuwe rol waarin hij wekelijkse enkele dagen als specialistentrainer aan de slag gaat.

Technisch Manager John de Jong op de website van PSV: “We denken dat we erin geslaagd zijn om de juiste personen aan elkaar te koppelen. Met de combinatie van gerenommeerde mannen uit het netwerk van Roger Schmidt, enkele echte PSV’ers en Raimond van der Gouw, creëren we in onze ogen een staf die complementair is. Wij wilden graag een frisse wind rondom de A-selectie creëren, met tevens ruimte voor het typische PSV-dna. Dat laatste is zowel in de technische als ondersteunende staf dik in orde. Schmidt zorgt vanzelfsprekend voor het nieuwe geluid. Omdat Roger in de voorbije periode geen club had, hebben we ruim de tijd gehad om ons te oriënteren. We hebben uitgebreid met de kandidaten gesproken en uiteindelijk keuzes gemaakt waar we allemaal volledig achter staan. We hebben een uitstekend gevoel bij deze staf.”