Tegenslag Heracles: operatie voor Hardeveld

Foto: Marco Oomen Fotografie

Heracles Almelo moet het voorlopig doen zonder Jeff Hardeveld. De 25-jarige verdediger moet geopereerd worden vanwege aanhoudende klachten.

“Ik heb eigenlijk aan beide kanten last van de lies- en buikwandstreek”, aldus Hardeveld op de website van Heracles Almelo. “Daar worden vrijdag matjes geplaatst om het probleem te verhelpen. We kiezen ervoor om het nu te doen zodat ik de tweede seizoenshelft weer fit en pijnvrij aan de start kan verschijnen. Ik loop hier al een tijdje mee en het wordt elke keer iets erger. Tegen Ajax schoot het er ook weer in. Dat is allemaal niet ideaal, vandaar dat we er voor gekozen hebben nu te laten opereren.”

Door de operatie lijkt voor Hardeveld het kalenderjaar 2020 er op te zitten. De revalidatie duurt gemiddeld tussen de drie en zes weken. Hardeveld was in de eerste negen wedstrijden van het seizoen steevast een basiskracht. Heracles Almelo zal het de komende weken dus moeten doen met een andere linksback. Trainer Wormuth heeft niet veel opties voor die positie. De twintigjarige Giacomo Quagliata speelde dit seizoen pas 20 minuten in de Eredivisie. Heracles pikte de Italiaan begin dit jaar op bij FC Pro Vercelli 1892.