Teleurstelling bij OSS’20: ook in 2020 nog Derde Divisie

Bron: Marco Oomen Fotografie

Bij een groot aantal clubs uit het amateurvoetbal was vandaag de opluchting groot. Ondanks dat er geen sprake was van promotie/degradatie mogen ze het komend seizoen toch een niveau hoger doen. Dat kwam deels door het vergroten van de Derde Divisie naar 18 clubs, maar ook het verdwijnen van clubs door fusies of switch naar zaterdagvoetbal.

Één van de clubs die vandaag geen positief nieuws kreeg was OSS ’20. In het vroegtijdig afgebroken seizoen 2019-2020 stevenden de Noord-Brabanders af op promotie en werd men gekscherend ook wel het Nederlandse Liverpool genoemd vanwege de grote voorsprong. De ploeg uit Oss had een voorsprong van maar liefst zeventien punten op de nummer twee. Het was een kwestie van een aantal weken voordat OSS’20 kampioen zouden worden in de Derde Divisie. Toch komt het niet van de gewenste promotie door corona. In de Tweede Divisie verandert er namelijk helemaal niet waardoor OSS ’20 noodgedwongen nog een seizoen in de Derde Divisie zal uitkomen.

“Je blijft hoop houden op iets wat je hebt verdiend. Zo’n extreme voorsprong. Je hoopt dat ze een uitzondering maken”, zegt OSS’20-coach Bertran Kreekels in het Brabants Dagblad. “Het is enorm zuur dat ons verzoek om promotie is afgewezen. Je hoopt dat ze een uitzondering willen maken voor een uitzonderlijk geval.” OSS’20 deed nog wel een verzoek voor promotie maar tevergeefs. Er waren geen clubs die een verzoek deden om een vrijwillige afdaling en daarmee kwam er geen plekje vrij in de Tweede Divisie.

Bertran Kreekels: “Het is extreem. Je gaat dit nooit meer meemaken. Aan ons om nog een keer om de prijzen mee te doen. Op basis van wat je dit jaar hebt laten zien, zou je zeggen dat zoiets volgend seizoen weer moet lukken. Dat is een mooie uitdaging. De ervaring die je dat jaar hebt meegepakt, ga je nodig hebben om dat te realiseren.”

OSS’20 was al bezig met de voorbereidingen op een seizoen in de Tweede Divisie, ook om aan een aantal licentie eisen van de KNVB te voldoen. Zoals het aantal minimum contractspelers. Kreekels: “Aanpassingen die je moest doen aan de accommodatie, bijvoorbeeld. Andere eisen en investeringen die al waren gedaan. Ook hadden we contracten die waren afgesloten met een tweede divisie-voorstel. Dat wordt nu allemaal bekeken hoe we dat nu gaan doen. Gelukkig ga ik daar niet over”, besluit Kreekels.