The Hunter jaar langer bij Ajax

Credits: Marco Oomen Fotografie

Klaas Jan Huntelaar kan er geen genoeg krijgen. De 36-jarige aanvaller plakt er nog een seizoen bij Ajax aan vast. De spits is topfit maar gezien zijn leeftijd beginnen de jaren te tellen. Het was voor Ajax geen reden om afscheid te nemen.

Weliswaar lag er maar een eenjarig contract voor Huntelaar klaar, en ook nog eens tegen een sterk verminderd salaris. Dat weerhield beide partijen er echter niet van om langer met elkaar door te gaan. SC Heerenveen ondernam nog een poging en zou op papier ook meer speelminuten kunnen bieden maar de clubliefde van Huntelaar voor Ajax gaf de doorslag. Dat betekent dat Huntelaar volgend seizoen op 37-jarige leeftijd nog in Amsterdam zal spelen. Huntelaar is 12 augustus jarig.

Huntelaar op de website van Ajax: “Ik wilde graag nog door en het liefste hier bij Ajax. Ik zie mezelf niet meer in een ander shirt spelen. Ik voel me fit, kom met plezier naar de club en ik weet zeker dat ik nog een bijdrage kan leveren op het veld. Maar ik weet dat mijn rol naarmate de jaren vorderen verandert. Daar heb ik de afgelopen tijd veel over nagedacht en gesproken met de trainer en met Marc. Uit die gesprekken bleek ook dat Ajax met mij verder wilde. Dat vertrouwen doet me goed. Dus ik ben blij dat we nog een jaar doorgaan.”