Topscorer Kozakken Boys trekt naar Griekenland

Tweede Divisieclub Kozakken Boys raakt haar aanvalsleider Tyrone Conraad kwijt. De aanvaller kiest voor een Grieks avontuur. Conraad gaat aan de slag bij AO Platanias. Die club komt uit op het tweede niveau van Griekenland: de Griekse Super League 2. Platanias speelt op het Griekse vakantie-eiland Kreta.

Vorige week was de 23-jarige aanvaller nog op proef bij Helmond Sport. Uiteindelijk besloot de aanvaller zijn stageperiode bij de Keuken Kampioen Divisieclub in goed overleg te beëindigen. Voor Kozakken Boys zal het vervanging van de oud-spits van SC Cambuur een flinke opgave zijn. Conraad stond in alle 24 competitieduels in de basis en was met 7 goals clubtopscorer. Kozakken Boys heeft in overleg met Conraad zijn doorlopende contract ontbonden. Het is nog onbekend wie Kozakken Boys op het oog heeft als vervanger. Sterspeler Royston Drenthe ziet daarmee zijn jonge neefje vertrokken uit Werkendam. Het is onbekend of deze transfer ook invloed heeft op de toekomst van Drenthe.

Conraad zal bij AO Platanias niet de enige Nederlandse voetballer zijn. Het afgelopen seizoen speelde op Kreta ook Doriano Kortstam en Yaël Eisden.