Toptransfer lonkt voor Nigel Robertha

Er lonkt een hele mooie transfer voor Nigel Robertha. Onze landgenoot staat namelijk op het punt om Levski Sofia te verruilen voor de Kroatische topclub Dinamo Zagreb. De Bulgaarse krant Tema Sport stelt dat het een kwestie van dagen is voordat Robertha de overstap zal maken.

Levski Sofia zou wel één belangrijke voorwaarde hebben. Robertha moet volgende week nog wel de derby van Sofia spelen. Dan neemt Levski het op tegen aartsrivaal CSKA. Dinamo Zagreb heeft ruim 500.000 euro voor de aanvaller over. Het is onbekend of Cambuur meedeelt in een eventuele transfer. Levski Sofia is 26-voudig kampioen van Bulgarije maar beleeft financieel uitdagende tijden. Stanislav Ivanov (21) trekt daarom al naar Chicago Fire. Daar lijtk nu Robertha bij te komen.

De 22-jarige Robertha is geboren in Dordrecht maar hoopt uiteindelijk een interlandloopbaan aan te gaan met Curacao. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord. Na twee seizoenen Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie volgde een transfer naar Levski Sofia. Vorig seizoen kwam hij in het afgebroken seizoen tot 9 goals in 15 duels. Dit seizoen staat de teller op slechts 2 goals. Levski Sofia staat slechts tiende in de efbet Liga.

Dinamo Zagreb is na de winter nog actief in de Europa League. Het eindigde als eerste in de poule bij Feyenoord. Met de komst van Robertha lijkt Dinamo Zagreb voor te sorteren op een winterse transfer van Mislav Orsic, Bruno Petkovic of Mario Gavranovic. Dinamo Zagreb is 21-voudig kampioen van Kroatië.