TOTO: “We zitten in de situatie dat we het kúnnen doen”

Er ging deze week een ware sponsorgolf door de Eredivisie. Maar liefst negen clubs werden gesponsord door de TOTO. En mogelijk is zelfs nog een tiende club aanstaande.

De enige legale aanbieder van sportweddenschappen in Nederland hoopt hiermee de buitenlandse concurrentie te slim af te zijn. Het plan vanuit de overheid is om de markt van legaal online gokken per 1 juli 2021 te openen. Vanaf begin volgend jaar kunnen buitenlandse partijen kenbaar maken om consumenten te laten gokken of online poker te laten spelen. Dat is volgens de TOTO echter niet de enige reden. Arno de Jong van de Nederlandse Loterij:  “Ons argument is meerledig. We zitten in de situatie dat we het kúnnen doen. En we realiseren ons dat de clubs het zwaar hebben vanwege de coronacrisis. Met deze deal helpen we ze financieel een handje.”

De Jong vervolgt: “De topclub Feyenoord, verschillende traditieverenigingen, maar met RKC bijvoorbeeld ook een ploeg die normaal gesproken om lijfsbehoud strijdt. Als TOTO wilden we een directe relatie met de clubs en hebben we met alle achttien clubs gesproken. We zijn er trots op dat we deze deal hebben kunnen sluiten.”