Transferknaller voor NEC

Bron: Marco Oomen Fotografie

In één klap heeft NEC alle tekorten weggewerkt. De transfer van Anthony Musaba van NEC naar AS Monaco is namelijk afgerond. Voor NEC betekent dit ruim 2 miljoen euro aan transfergelden terwijl er voor Musaba in Monaco een vijfjarig contract klaar lag.

Naast de transfersom zal NEC ook bij een toekomstige transfer van de negentienjarige aanvaller meedelen. Het is onbekend hoe hoog dit percentage is. “Deze transfer is een bevestiging voor de weg die we zijn ingeslagen omtrent ons beleid”, zegt NEC-directeur Wilco van Schaik op de website van zijn club. “We hebben bewust gekozen voor het opleiden en talentontwikkeling binnen NEC Dit is een mooi compliment aan iedereen die elke dag, al jarenlang, hard en gedreven werkt zodat zulke miljoenentransfers kunnen plaatsvinden. Aan de andere kant gaan we Anthony, met zijn specifieke kwaliteiten, missen binnen onze spelersselectie.”

“Anthony is een voorbeeld voor de aankomende talenten dat je door middel van hard werken, in jezelf investeren en prestaties leveren veel kan bereiken bij NEC Daarnaast draagt hij met deze transfer ook bij aan het investeren binnen onze spelersgroep. Waar we eerst de mogelijkheid hadden tot het aantrekken van vier of vijf versterkingen, kunnen we nu waarschijnlijk voor minimaal één extra versterking gaan. We feliciteren Anthony namens de NEC-familie met zijn mooie transfer en wensen hem heel veel succes!’”

Musaba heeft de Nederlandse nationaliteit maar ook Congolese roots. De aanvaller stond na een uitstekend seizoen bij NEC in de belangstelling van een groot aantal clubs. In januari kreeg hij zelfs nog een rondleiding bij Borussia Dortmund. Ook clubs als RB Leipzig en Juventus hadden interesse. De aanvaller kiest echter doelbewust voor Monaco. Het is echter niet uitgesloten dat Musaba komend seizoen door Monaco wordt verhuurd aan satellietclub Cercle Brugge.