Transfermarkt Update: Feyenoord grote winnaar

De internationale website Transfermarkt wordt door veel clubs in binnen- en buitenland als naslagwerk gebruikt. Een van de interessante dingen naast de vele statistieken is de marktwaarde van spelers. Het van origine Duitse Transfermarkt heeft nu een update doorgevoerd op de marktwaardes van spelers uit de Eredivisie.

Grote winnaar van de Transfermarkt Update is Feyenoord. De selectie van Feyenoord werd 14,7 miljoen euro duurder in marktwaarde. Dat is voor een groot gedeelte toe te schrijven aan Orkun Kökcü en Marcos Senesi, die respectievelijk 5 miljoen en 6,5 miljoen euro in waarde toenemen. Kökcü is nu de duurste speler in de selectie van Feyenoord met een marktwaarde van 17,5 miljoen euro. Senesi heeft nu een marktwaarde van 13,5 miljoen euro. Ook Justin Bijlow (+1,5 miljoen) en de talenten Crysencio Summerville (+600.000) en  Lutsharel Geertruida (+1,1 miljoen) kregen een forse upgrade.

Ook in Friesland is de selectie meer waard geworden. Bij SC Heerenveen zagen smaakmakers Chidera Ejuke en Joey Veerman hun waarde flink stijgen. De waarde van Ejuke ging van 4 miljoen naar 5,5 miljoen. Veerman stijgt met 1,8 miljoen naar 5 miljoen euro. Bij een andere Noordelijke club, FC Groningen, gingen de transferwaardes ook al omhoog. Azor Matusiwa steeg naar 3 miljoen euro terwijl ploeggenoot Daniël van Kaam nu 1,8 miljoen euro waard is. Mauro Júnior is na zijn terugkeer bij PSV op 3 miljoen euro getaxeerd, 700.000 euro hoger dan dat hij eerder op huurbasis bij Heracles Almelo was.

Een transfer naar Ajax leidt bij Transfermarkt ook altijd tot een flinke upgrade. Spelers in de selectie van Ajax zijn op de Duitse website per definitie duurder. Nieuweling Mohammed Kudus ging met zijn transferwaarde naar 9 miljoen euro. Dat is 6,3 miljoen euro meer dan vorige maand. Als speler van het Deense FC Nordsjaelland was hij namelijk 2,7 miljoen euro waard.