Transferstunt voor PSV: Götze op weg naar Eindhoven

Credits: Marco Oomen Fotografie

De Eredivisie krijgt er een superster bij. PSV gaat namelijk voor een enorme stunt op de transfermarkt zorgen. De Duitse wereldkampioen Mario Götze is onderweg naar Eindhoven.

De 28-jarige Götze was transfervrij nadat zijn contract bij Borussia Dortmund afliep. Bij die club speelde Götze twee periodes. Na de verloren Champions League finale in 2013 trok Götze naar aartsrivaal Bayern Munchen. In Beieren speelde hij drie seizoenen. Götze was lang niet altijd gelukkig. Wel zal hij voor altijd in de harten worden gesloten van Duitse voetbalfans. Als invaller maakte Götze de winnende goal in de WK-finale tegen Argentinië.

De aanvallende middenvelder stond in de belangstelling van een groot aantal clubs. Er was nog even sprake van een terugkeer naar Bayern München. De club die hij al diende tussen 2013 en 2016. Ook uit Italië maar vooral ook Hertha BSC was zeer concreet. Het is echter PSV dat met de 63-voudig international van Duitsland aan de haal gaat.

Götze gaat in Eindhoven voor twee seizoenen tekenen. Hij wordt vandaag nog medisch gekeurd. Toch hoeft de transfer vandaag vanwege zijn transfervrije status nog niet te worden afgerond.