Troost-Ekong gaat opnieuw geluk beproeven in Engeland

Er lonkt een transfer voor William Troost-Ekong. Onze landgenoot staat op het punt om Udinese te verruilen voor Watford. De in Haarlem geboren Troost-Ekong koost op jonge leeftijd al voor een interlandloopbaan bij Nigeria.

Helemaal opvallend is de transfer van Udinese naar Watford niet. Zowel de Italiaanse als de Engelse club zijn eigendom van de familie Pozzo. Vader Giampaolo Pozzo is de eigenaar van Udinese, terwijl diens zoon Gino de scepter zwaait bij Watford. Er gaan geregeld spelers van de ene naar de andere club. Nu is het dus de beurt aan de 27-jarige Troost-Ekong. Engeland is geen onbekend terrein voor de verdediger. Eerder kwam hij als jeugdspeler uit voor Fulham en Tottenham Hotspur.

Na zijn Engelse avonturen begon Troost-Ekong een nomadebestaan te leiden. Hij speelde voor FC Groningen, FC Dordrecht, KAA Gent, Haugesund, Bursaspor en sinds 2018 voor Udinese. Vorig seizoen speelde hij nog 30 duels in de Serie A. Dit seizoen kwam hij nog niet in actie. Troost-Ekong kwam al 39 keer uit voor het nationale team van Nigeria. Bij Watford wordt hij ploeggenoot van Daryl Janmaat. Watford degradeerde afgelopen seizoen naar de Championship, het tweede niveau van Engeland.