Turkse interesse voor Eric Botteghin

Feyenoord moet vrezen voor een vertrek van Eric Botteghin. De Braziliaanse verdediger wil nog een keer buiten Nederland spelen en hoopt daarmee te profiteren van zijn transfervrije status.

Botteghin was het afgelopen seizoen niet onomstreden maar greep in de laatste fase onder Dick Advocaat direct weer een basisplaats. Het aflopende contract kan de Braziliaanse verdediger in De Kuip tegen lagere voorwaarden verlengen. Zo ver lijkt het echter niet te komen. Er is volgens Voetbal International concrete belangstelling uit Turkije en de Italiaanse competitie. Verreweg de bekendste speler bij de Turkse club is Lukas Podolski (34). Ook oud-Excelsior speler Fredy staat bij Antalyaspor onder contract. Botteghin speelde in Nederland eerder voor PEC Zwolle en FC Groningen.

Het is niet de eerste speler die bij Feyenoord transfervrij vertrekt. Eerder besloot Feyenoord al zelf het aflopende contract met Jan-Arie van der Heijden niet te verlengen. Met Leroy Fer is Feyenoord nog steeds in gesprek. Ook de ervaren middenvelder kan in Rotterdam-Zuid blijven, tegelijkertijd wel tegen lagere voorwaarden.