Uitzondering op lockdown: Betaald voetbal gaat door

Credits: Mark Rutte voor Rijksoverheid.nl

Het Nederlandse betaald voetbal gaat gewoon door. Vandaag kondigde minister-president Mark Rutte nieuwe landelijke maatregelen aan. Het betekent een nieuwe lockdown waarbij onder andere alle niet-essentiële winkels worden gesloten. Het betaald voetbal blijft echter buiten schot. Daarmee bevestigt het voetbal haar naam als de grootste vorm van entertainment. Ook in deze coronacrisis.

Heel veel nieuwe en strenge maatregelen houden de komende weken het land in hun greep. Van 15 december tot 19 januari is er een lockdown. Op dinsdag 12 januari zal Rutte samen met minister Hugo de Jonge weten wat de vervolgstappen zijn. Tegelijkertijd mag de topsport doorgaan met hun gecreëerde bubbel. Het betekent dat de duels in Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie Vrouwen de komende weken doorgang blijven vinden.

In de Eredivisie staan in 2020 nog twee speelrondes op het programma. Komend weekend is er een speelronde, daarna volgt voor de kerst nog een midweekse ronde. Na een korte winterstop wordt de Eredivisie op 9 en 10 januari weer hervat. Een echte vakantie zit er voor de spelers uiteraard niet in. Datzelfde geldt voor een winters trainingskamp. De spelers zullen dan ook weer uitkijken naar de volgende speelronde in januari.

Aan de andere kant is er wel langer geduld nodig voor het amateurvoetbal. Buitensporten zijn vanaf nu toegestaan tot maximaal twee personen. Bij kinderen tot en met 17 jaar is sporten in teamverband nog wel mogelijk. Dat geldt ook voor onderlinge wedstrijden met leden van dezelfde club in de buitenlucht. De KNVB kan haast niet anders om de reguliere amateurcompetities te halveren of zelfs nog drastischere maatregelen te nemen.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Uitzondering op lockdown: Betaald voetbal gaat door | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.