Unnerstall en Zoet mogen zich bewijzen

Roger Schmidt is begonnen aan zijn avontuur bij PSV. De Duitse oefenmeester zal ook een keuze moeten gaan maken over de keeperspositie. PSV werd de voorbije periode in verband gebracht met meerdere keepers maar beschikt ook nog altijd over Lars Unnerstall en Jeroen Zoet. Die krijgen nu eerst de kans zich te bewijzen.

Unnerstall en Zoet krijgen een echte kans, terwijl Robbin Ruiter zo goed als zeker naar Willem II trekt. “Het belangrijkste is dat hij ballen tegen kan houden”, aldus Schmidt op zijn eerste persconferentie. “Maar de rol van de doelman is wel veranderd. Het is niet meer genoeg om alleen een doel te verdedigen. Als er achter de verdediging veel ruimte ligt, moet de doelman mee kunnen en onder de druk van de tegenstander uit kunnen spelen. Hij moet het spel naar voren kunnen verplaatsen.”

De Duitse oefenmeester gaat nu eerst kijken naar Unnerstall en Zoet. Schmidt: “Ik moet eerst een beeld krijgen van wie we aan boord hebben. Lars Unnerstall ken ik nog van Preußen Münster. Vandaag is hij dertig jaar geworden, ik heb hem ook gefeliciteerd. Vroeger was hij ook al heel groot. Ik vind dat hij het vorig seizoen goed gedaan heeft. En de andere keepers hebben ook laten zien dat ze goed zijn.”

PSV werd eerder in verband gebracht met Mark Flekken (Freiburg) en Hendrik van Crombrugge (Anderlecht)