Valencia CF wil grote schoonmaak: Cillissen moet vrezen

Valencia CF wil de bezem door haar selectie gaan halen. Volgens het Spaanse radiostation Cope en televisiestation El Chiringuito TV zou eigenaar Peter Lim deze zomer een groot aantal spelers willen laten vertrekken. Ook doelman Jasper Cillissen zou door Lim op de transferlijst zijn gezet.

Jasper Cillissen zou zodoende na een seizoen al weer uit de sinaasappelstad vertrekken. Vorig jaar verruilde onze landgenoot nog FC Barcelona voor Valencia. De oud-doelman van NEC en Ajax hoopte in zijn zoektocht naar speelminuten op meer kansen in Valencia. De 31-jarige Cillissen had aanvankelijk een basisplaats maar raakte deze de voorbije periode kwijt aan Jaume Domenech. Het is onduidelijk wat de impact hiervan zal zijn voor zijn plek als nummer één van het Nederlands Elftal.

De doelman is overigens lang niet de enige speler die moet vertrekken. In totaal staan zeven spelers op de nominatie om verkocht te worden. Niemand wordt daarbij gespaard. Ook publieksfavorieten als aanvoerder Dani Parejo en spits Rodrigo Moreno staan op de transferlijst. Dat geldt verder voor Coquelin, Kondogbia, Guedes en Ferrán.