Valencia probeert Cillessen tevergeefs aan Fiorentina te slijten

Valencia CF wil af van Jasper Cillessen. De doelman van het Nederlands Elftal werd vorig seizoen voor veel geld overgenomen van FC Barcelona. Cillissen kon de hoge verwachting in de sinaasappelstad echter nooit waarmaken en verloor zelfs enige tijd zijn plaats onder de lat.

In de Italiaanse krant La Nazione wordt nu gesteld dat Valencia bij Fiorentina een bod heeft gedaan voor verdediger German Pezzella. Om de prijs te drukken moet de 31-jarige Cillessen in de transfer worden betrokken. Ook de Franse aanvaller Kevin Gameiro wordt in de Italiaanse krant als ruilmateriaal gebruikt. Vast staat al wel dat Valencia de Argentijnse verdediger graag wil aantrekken maar geen 20 miljoen euro op tafel kan leggen. Fiorentina zou volgens La Nazione geen heil zien in de komst van Cillessen of Gameiro.

Vast staat dat Valencia de komende transferzomer nog vaker zal proberen om grootverdiener Cillessen van de salarislijst te halen. Fiorentina lijkt het dan niet te worden maar mogelijk dat er andere clubs wel toehappen.