Van de Streek aast op nieuw buitenlands avontuur

Venue of the Red Bull Winning 5 Finale in Doha, Qatar // Sharbel Najem / Red Bull Content Pool

FC Utrecht hoopt Sander van de Streek langer aan zich te binden. De 27-jarige middenvelder heeft in de Domstad nog een contract tot het einde van het seizoen. Vooralsnog wil Van de Streek nog niet in gesprek. Een buitenlands avontuur behoort tot de mogelijkheden.

De Domstedelingen proberen al sinds eind vorig jaar het contract met Van de Streek open te breken en te verlengen. Vooralsnog zonder succes, maar er lopen wel weer nieuwe gesprekken. Toch sluit Van de Streek een nieuw buitenlands avontuur niet uit. In het verleden als jeugdspeler van Vitesse speelde hij al eens op huurbasis bij FC Flora Tallinn uit Estland. Na drie jaar SC Cambuur volgde de overstap naar FC Utrecht.

“Op dit moment ben ik niet bezig met een stap naar het buitenland, maar ik heb die ambitie nog wel”, reageert Van de Streek in het Algemeen Dagblad. “Ik weet alleen niet of nu het moment is. We zijn ook in gesprek met FC Utrecht, toch de club waar ik het al drie jaar hartstikke naar mijn zin heb gehad. In Nederland hoef ik niet per se ergens anders naartoe, maar ik zou nog wel een keer een leuk buitenlands avontuur willen meemaken.”