Van den Boomen definitief naar Toulouse

De Graafschap raakt Branco van den Boomen definitief kwijt. De 25-jarige middenvelder verlaat Doetinchem voor een Frans avontuur. Van den Boomen gaat aan de slag bij de Franse degradant Toulouse FC.

Van den Boomen speelt komend seizoen met Toulouse FC in de Ligue 2. Daarmee komt er al na één seizoen een einde aan het verblijf van Van den Boomen op de Vijverberg. De middenvelder maakte bij De Graafschap grote indruk. In de Keuken Kampioen Divisie scoorde hij afgelopen seizoen 9 keer en gaf hij ook nog eens 10 assists. Van den Boomen had in Doetinchem nog een contract tot de zomer van 2022, hierdoor incasseert De Graafschap nog een bescheiden transfersom. Het station van Toulouse, Stadium Municipal, was nog decor tijdens een aantal wedstrijden van het WK 2016.

Manager voetbalzaken Peter Hofstede: “Dit is erg vervelend. Op zich kan het beter nu gebeuren, dan op het einde van de uitgerekte transferperiode tot 7 oktober. Stel dit komt pas begin oktober rond, dan heb je serieus een probleem. Wij wensen Branco veel succes in Frankrijk.”

Van den Boomen tekende in Frankrijk een contract tot de zomer van 2023.