‘Van den Brom staat voor nieuwe keeperswissel’

Er lijkt opnieuw een keeperswissel aanstaande bij FC Utrecht. Trainer John van den Brom wisselde midweeks zijn eerste doelman Maarten Paes voor Thijmen Nijhuis. Na een bekerduel en een wedstrijd in de Eredivisie lijkt Nijhuis zijn plek al weer kwijt.

Maarten Paes (22) zat in een mindere fase. Niet gek voor een jonge doelman. Daarom besloot Van den Brom in te grijpen. De eveneens 22-jarige Nijhuis kreeg zijn kans. Doordeweeks ging Nijhuis niet vrijuit in het bekerduel tegen FC Dordrecht. Ook vandaag op bezoek bij Heracles Almelo oogde de keeper niet sterk.

Van den Brom in gesprek met FOX Sports na het bekijken van de 1-0 van Heracles Almelo: “Dat is wederom voor Thijmen een heel slecht moment. Je kunt zeggen dat het een fout is, maar er gaan ook dingen aan vooraf. Tommy (St. Jago, red.) schiet de bal zomaar corner, waaruit de goal komt. De bal had bij de eerste paal weggekopt moeten worden en Thijmen komt er slecht uit te zien, dus het is een opeenstapeling van fouten.

De oefenmeester was uiteraard totaal niet tevreden over de 4-1 nederlaag van zijn elftal tegen Heracles. Rai Vloet scoorde namens Heracles drie keer. Van den Brom: “Hoe ben je dan aan een wedstrijd begonnen? Dat zit mij het meeste dwars. Het zijn drie fouten op rij. Het weggeven van een corner in de eerste minuut, met de wedstrijd tegen Dordrecht in het achterhoofd, het niet goed staan bij de corner en de fout van Thijmen. Het is een feit dat het niet goed is dat je zo snel achter de feiten aanloopt. Ik wil Heracles niets tekort doen, ze hebben verdiend gewonnen. Maar er zijn weinig jongens die hun niveau gehaald hebben. Dat baart mij zorgen.”

De grote vraag vanuit FOX Sports was dan ook over Paes weer in de ploeg komt voor Nijhuis. Van den Brom:  “Dat weet ik nu niet. Het is te makkelijk om daar nu al antwoord op te geven. Als je zo redeneert moet je volgende week een heel ander elftal opstellen. Het is moeilijk om daar kort na de wedstrijd antwoord op te geven.”

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1322862198004371460