Van den Buijs verrast met keuze voor Beerschot

Bron: Marco Oomen Fotografie

Dario van den Buijs had de clubs voor het uitzoeken. Toch werd gisteren bekend dat de Belgische verdediger deze zomer Heracles Almelo verruilt voor Beerschot, dat uitkomt op het tweede niveau van België. Heel gek is dat achteraf niet.

De linksbenige verdediger had zijn aflopende verbintenis bij Heracles Almelo kunnen verlengen. Daarnaast klopten ook Fortuna Sittard en RKC Waalwijk bij de Belgische verdediger aan. Uit de Jupiler Pro League was er belangstelling van Excelsior Moeskroen terwijl ook het Portugese Guimaraes interesse had. Koninklijke Beerschot Voetbalclub Antwerpen is dan ook in zijn nopjes met de komst van Van der Buijs die direct voor drie seizoenen tekenen.

Het is niet vreemd dat de voormalig speler van FC Eindhoven naar Koninklijke Beerschot Voetbalclub Antwerpen trekt. Zijn vader was eerder als speler, scout en als assistent-trainer actief bij de voorgangers van Beerschot (Germinal Ekeren, Germinal Beerschot, Beerschot AC). Van den Buijs is zelf al van jongs af aan fan van de club. Beerschot heeft een enorme potentie. De keuze van de 24-jarige Van den Buijs zal er ongetwijfeld toe leiden dat de ambities verder groeien en hij zelf uit kan groeien tot een publiekslieveling. Bij de Belgische club staat ook onze landgenoot Tarik Tissoudali (ex-Telstar, VVV Venlo) onder contract.