Van der Heijden op weg naar Willem II

Jan-Arie van der Heijden staat voor een transfer naar Willem II. De 32-jarige verdediger zat zonder club nadat zijn aflopende verbintenis bij Feyenoord niet werd verlengd. Van der Heijden hoopte op een buitenlands avontuur maar de geschikte uitdaging kwam niet voorbij. Alleen een medische keuring kan een transfer nog blokkeren.

Ook FC Twente en FC Emmen probeerden deze transferperiode Van der Heijden te contracteren. Het is echter Willem II geworden. Het is de club die Van der Heijden eerder als Ajax-huurling diende tussen 2009 en 2011. Na twee seizoenen Willem II volgde Vitesse en later Feyenoord. De teller staat op 280 duels in de Eredivisie.

Bij Willem II geldt Van der Heijden als de gewenste defensieve versterking. De routinier moet de concurrentie aangaan met het centrale duo Sebastian Holmen en Jordens Peters. De spoeling achter het tweetal is dun. Al moet worden gezet dat Van der Heijden vooral een alternatief is voor aanvoerder Peters. Daarnaast kan Van der Heijden ook uit de voeten als controlerende middenvelder.