Van der Hoorn naar Duitse promovendus

Mike van der Hoorn wordt de volgende Nederlandse voetballer die naar de Bundesliga trekt. De transfervrije verdediger heeft een driejarig contract getekend bij de Duitse promovendus Arminia Bielefeld.

Van der Hoorn zat enige tijd zonder club nadat zijn verbintenis bij Swansea City deze zomer afliep. De 27-jarige verdediger had over belangstelling niet te klagen. De voormalig speler van FC Utrecht en Ajax had echter zijn zinnen gezet op een transfer naar een van de grote competities in Europa. Met zijn overgang naar de Bundesliga komt die droom uit. Sinds 2016 speelde hij in Wales bij Swansea City. Aanvankelijk in de Premier League en de afgelopen twee jaar in de Championship.

‘Toen ik jong was, droomde ik ervan ooit in de Bundesliga te spelen. Het is een van de beste competities ter wereld’, aldus Van der Hoorn op de website van Arminia Bielefeld. ‘Ik heb heel goede gesprekken gehad met de verantwoordelijken bij de club, Samir Arabi en Uwe Neuhaus, die mij hebben overtuigd. Ik had ook contact met andere clubs, maar uiteindelijk had ik het beste gevoel bij Arminia. Dus ik ben erg blij dat ik eindelijk hier ben.’

Arminia Bielefeld hoopt op korte termijn ook zaken te doen met PSV. Het wil Ritsu Doan huren van de Eindhovenaren. Vorig jaar kocht PSV de Japanse spelmaker pas van FC Groningen. De 22-jarige Doan mag op huurbasis PSV verlaten.