Van der Wiel hoopt op terugkeer in betaald voetbal

Foto credits: RKC Waalwijk

Een opvallende naam vandaag op de training van RKC Waalwijk. Oud-international Gregory van der Wiel staat namelijk vanaf vandaag op het Waalwijkse trainingsveld. Van der Wiel hoopt in Noord-Brabant zijn voetballoopbaan nieuw leven in te blazen.

Gregory van der Wiel licht zijn comeback toe in het persbericht van RKC Waalwijk: ‘’Het hoofdstuk Betaald Voetbal heb ik nooit afgesloten. Ik ben nog steeds verliefd op het spelletje en wil graag weer dagelijks op professioneel niveau met de bal bezig zijn en met teamgenoten op het veld staan. De motivatie om het maximale eruit te halen is groot, ik heb er zin in. De prettige gesprekken met Fred Grim en Mo Allach en het goede gevoel bij de club hebben mij doen besluiten bij RKC Waalwijk aan te sluiten. De komende periode zal uitwijzen wat dit mij en RKC Waalwijk gaat brengen. Nu eerst en het belangrijkste voor mij; voetballen.’’

Van der Wiel: Via Amsterdam, Parijs en Istanbul naar Canada

De 32-jarige Amsterdammer doorliep een groot deel van de Ajax jeugdopleiding, waarna hij uit bij FC Twente (1-4) op 11 maart 2007 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax maakte. Na 190 officiële duels voor de Amsterdammers maakte hij in 2012 de transfer naar Paris Saint-Germain. Na vier jaar Parijs, waarin hij tien prijzen won, leidde zijn carrière hem via Fenerbahçe, Cagliari en Toronto FC. In 2019 zette hij in Canada een punt achter zijn loopbaan. Nu volgt mogelijk een herstart in Waalwijk.

Van der Wiel kwam 46 maal uit voor het Nederlands Elftal, waaronder de verloren WK-finale van 2010 tegen Spanje.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Van der Wiel hoopt op terugkeer in betaald voetbal | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.